13 månader

Tiden går och jag tänker inte så mycket på hår längre, och när man inte hela tiden tänker på en sak så är man till freds med den. Och det är jag med min HT. Jag är otroligt tacksam över det fantastiska resultat som jag fått jag tycker att Dr. Ilter och hans team skall ha all cred för ett bra utfört arbete.TACK!

Jag är mycket nöjd med mitt resultat, jag behöver inte längre tänka på min flint det första jag gör när men sitter och tittar på bilder som man tagit på stranden med familjen utan fokusera på andra saker. Jag tror att vi som varit eller är tunnhåriga tänker likadant som en som inte är nöjd med sin vikt när man ser en bild på sig själv. Det spelar ingen roll hur bra än bilden är, så är det första man gör är att titta på det som man inte är nöjd med. Och kritisera sig själv för det.

När jag ser tillbaka på detta år som gått sedan min HT så är det första jag tänker ”Det känns som en evighet sedan” men det har inte varit som en lång väntan på resultat, jag har liksom glatt mig åt resultat hela vägen riban flyttas upp hela tiden.

Att blogga har varit en ny erfarenhet för mig kanonkul tycker jag men det roligaste är det forum som bildas med era kommentarer och frågor jag försöker av egna erfarenheter svara er men om jag inte kan så frågar jag Dr.Ilter.

Som jag tidigare skrivit så kommer det att bli en Part 2 på denna blogg  jag kommer att göra en ht på hjässan detta för att jag skall slippa att se ut som en munk. inget ont om munkar men snygg frissa har dom inte. Jag känner att efter  allt detta vill jag inte bli tunnhårig igen fast på ett annat ställe om ni förstår vad jag menar.

Jag tycker också att det skall bli intressant att se hur resultatet ser ut när man klipps till 3mm  som jag ser det så är det de ultimata testet på slut resultat jag har ju bilder på täthet innan ht och nu får jag likadana bilder på 14mån efter ht.

Jag kommer att fortsätta att vara aktiv på denna blogg så fortsätt att kommentera.

Hoppas att ni haft glädje och nytta av att följa mig detta år. Jag önskar er alla LYCKA TILL!!!

 1. markus
  21 augusti 2010 kl. 11:13

  Hej Göran! Det ät ju svårt att jämföra bilder när du har kortare och längre hår. Upplever du att du har mer hår nu än på vid tidpunkten för 10 månaders bilderna? Jag tycker nästan det ser ut som tvärt om men det kan var att du hade kortare hår då, som jag personligen tycker passar dig bättre. Nåja, det ska bli roligt att läsa ditt svar. 🙂 Grym blogg!

  /Markus

  • Göran
   21 augusti 2010 kl. 11:55

   Kul med snabb respons! Jag kan inte skryta med att vara en flitig besökare hos frisören och jag håller med dig om att jag har för långt hår nu.
   jag måste pallra mig dit och jag kan väl inte sticka under stol med att det kan ha en bidragande faktor till att det dröjt med bilder men jag kännde nu att jag måste ta bilderna och inte vänta på frisör besök jag kan lägga till några fler bilder efter frisörbesöket
   mvh
   Göran

 2. Ofrivilligt tunhhårig
  22 augusti 2010 kl. 9:17

  Tjena Göran,

  Läste ditt inlägg på 13 månader och håller så mycket med vad det första är man tittar på gällande kort.

  Jag tycker att du ska täta mer fram och sedan ha en snygg halvkort frisyr :=)

  Några frågor:

  1. När ska du du genomföra nästa ht?

  2. Hur mycket hår ska flyttas?

  3. Är bedömningen 100 % tätt på flinten efter ht?

  4. Har Ilter nämnt ngt om framtida håravfall för just dig?

  4. Hur mycket givar hår har du kvar?

  5. Varför gjorde ni inte större oparation från början?

  6. Kan du publicera före bilder med långt hår och snagg före och efter operation på ett ställe så att det lättare kna jmf?

  Stort lycka till Göran. Uppskattar din blogg !!

  • Göran
   23 augusti 2010 kl. 22:13

   1.Datum är inte helt spikat ännu jag skall ut och resa en del i höst och vill inte bli hämmad i mitt solande, men antingen så blir det i sep el.dec.

   2.Cirka 1500-2000 grafts

   3.Dr ilter kommer att täta lite fram och fylla i hjässan.

   3.Jag kan ju bara önska men svaret på den frågan kan bara Dr.Ilter

   4.Jag har fått förklarat för mig hur det fungerar med hormoner och dna platta.

   4.Jag har mycket bra med hår i givarområderna.

   5.Jag tycker att det är bättre med två medel stora en en jätte stor och en liten operation.

   6. Ja det kan jag göra.

   Hoppas att du fått svar på dina frågor.
   mvh
   Göran

 3. Kenneth
  22 augusti 2010 kl. 17:25

  Jag misstänker att denna blogg är reklam för
  kliniken och att du fått din behandling gratis
  + ev ersättning.
  Det är den känsla jag får.
  Varför inte i så fall berätta om det?
  Bilderna talar ju för sig själv och är
  resultatet lyckat så är det väl ändå av visst värde?
  GARANTERAR DU annars att det inte är så?

  För egen del skulle detta vara aktuellt:

  Norwood 4:
  1900 till 2500 hårsäcksgrupper totalt
  (1100 till 1400 i fronten 800 till 1100 i hjässan).

  Om vi säger 2000 x 58 kr så blir det 116.000 kr för
  en ”kal” fläck som är ungefär 10 x 10 cm.
  Nej, den är inte kal. Den är tunnhårig över.
  Det är VÄLDIGT DYRT!
  Jag köper en keps för 150 spänn på Stadium
  eller rakar av mig håret för 80 spänn.

  • Göran
   22 augusti 2010 kl. 20:50

   Det tycker jag absolut, att du skall göra köp en kepa. Men bara en fråga: om du är så ointrsserad varför är du då inne på en sida om hårtranplatation?
   Äh du behöver inte svara.
   Lycka till med kepan
   mvh
   Göran

 4. 23 augusti 2010 kl. 9:40

  Hej Göran,

  Först och främst tack för din blogg som jag läst med stort intresse under året. Jag är förvånad över hur många hårda kommentarer som du får bland kommentarerna. Tyvärr känner jag till en del som har lagt ner sina hårtransplantationsbloggar efter att de fått genomlida hårda personliga påhopp. Att göra en hårtransplantation är ofta ett väldigt privat beslut och att du vågar och har styrkan att ligga på Internet ska du ha cred för. Jag har förstått att många personer försöker misskreditera dig och skickat mail där de gått på dig personligen om din ekonomi, klinikens ekonomi, din familj, nedsättande kommentarer om resultatet etc

  Vad som är intressant är ju resultatet. Själva tycker vi på Ilter Clinic att bilderna talar för sig själva.

  Angående kostnaden för en operation är vi 12 stycken anställda och inte 4 stycken som många av våra kunder ser när de opereras. Det innebär att sund IT-konsultation har högre lönsamhet och dessutom har en modell som är skalbar. Eftersom jag själv arbetat som IT och datakom konsult i mer än ett decenium vet jag hur den branschen fungerar. Visst är FUE ett dyrt ingrepp men det är också ett hantverk och en väldigt arbetsintensiv metod som färre än 10% av alla hårtransplantionskliniker i världen utför. Vi utför dessutom ett antal Probono operationer som hela kliniken är involverade i och som vi inte får någon som helst publicitet för. Tyvärr är det många i Sverige som är ilskna på oss angående vår prissättning och vi anser att vi konkurrerar med ett fåtal kliniker i världen. Tänk på att det är färre än 10% av alla hårtransplantationskliniker som säger sig syssla med FUE. Vår vision stannar inte där och vi har utvecklat FUE än mer: FUE IM är en ny teknik som vi vill exportera och sprida till andra delar av världen.

  Jag kan bekräfta att Ilter Clinic inte är inne och styr vad Göran skriver på sin blogg trots vad en del insinuerar i kommentars fältet. Kliniken har definitivt fått positiv marknadsföring av bloggen och annordnat så att exempelvis Aftonbladet har skrivit artiklar i ämnet. Eftersom vi tycker det är en bra blogg har vi dessutom länkar till den från Ilter Clinics hemsida.

  Tänk en stund på vilka risker kliniken har tagit genom att vara transparenta gentemot Aftonbladet och låta journalister dokumentera fallet från början.
  Ifall resultatet hade varit dåligt eller uteblivit hade vi fått massiv kritik och riskerat hela klinikens anseende och framtid. Trots det har kliniken vågat att få ett fall dokumenterat från början av en person som nästan var flintskallig!
  Det är ett verkligt och därmed unikt fall av en FUE IM hårtransplantation. Bilderna är inte manipulerade utan de är riktiga precis som bilderna på vår hemsida och Göran använder inte Toppik eller något annat i håret. Hur många av våra konkurrenter eller laserkliniker kan göra samma sak?

  Att dr Ilter dessutom tagit hänsyn till Görans personliga förutsättningar är något som folk som läser bloggen bör veta. Hjässan har kritiserats men då vet folk inte att Göran är 1,86 lång – vilket innebär att det inte är speciellt många som i verkligheten ser ner på Görans hjässa.

  Det bör betonas att Ilters målsättning framförallt är att göra människor lyckliga – det var med den målsättningen kliniken en gång startade och det är med den målsättningen som kliniken drivs idag.

 5. Ofrivilligt tunhhårig
  24 augusti 2010 kl. 16:00

  Till Daniel.

  Det skulle vara intressant att veta om det är mina kommentarer som du syftar på?
  Du får gäna presentera vad din roll på Ilter är..

  Jag vill först kommentera mitt inlägg kring dyr behandling.
  Enligt vad jag läst var det fyra personer som var aktiva under Görans operation, det har jag svårt att få till 12 personer:) Det var alltså 4 personer som var aktiva under 8 timmar.

  Jag anser att dryga 100 00 kr är väldigt mycket pengar för 8 timmars arbete ggr 4 personer. Är ute efter att det skulle vara önskvärt att alla tunnhåriga personer skulle ha råd med en sådan operation, att det inte är/blir en klassfråga.
  ÄR JAG TYDLIG?

  Om företaget har en marginal på 35 % finns det utrymme för lägre priser.
  Är det konstigt att man som konsument inte har råd med två operationer = 200 000 kr…..

  Alla företag har olika typer av anstälda som som driver verksamheten, billing, reception, tekniker, chefer och allt vad det kan vara.

  Tycker att jmf med 12 personer är lite löjlig, dessutom driver ni annan verksamhet i samma hus, antar att även det drar in pengar.

  FÖR ATT UNDVIKA MISSFÖRSTÅND:

  Jag har aldrig kritiserat Göran för ngt i mina inlägg, tvärtom önskar jag honom lycka till och även er på kliniken.

  Däremot hoppas jag på lägre priser så att även vanliga människor utan hög lön får råd.

  • Göran
   29 augusti 2010 kl. 21:38

   Hej Alias Ofrivilligt tunnhårig och Daniel på Ilter klinik jag måste be er om en sak,
   Kan ni vara vänliga att inte göra inlägg på denna blogg jag vill att denna blogg skall vara för de som skall göra eller har funderingar på att göra en HT inte för er som jobbar i branchen.
   Jag tycker att kommentarerna glider ifrån själva huvud ämnet och det vill jag inte.
   Jag har jobbat med denna blogg i drygt ett år nu och jag har varit öppen och bjudit på min personliga upplevelse kring min FUE IM.
   Snälla ni förstör inte denna blogg, om ni vill skriva till varandera och kasta lite paj ni branch kollegor emellan så gör det på något annat forum inte här.
   Hoppas att ni respekterar detta önskemål.
   MVH
   Göran

 6. Ofrivilligt tunhhårig
  30 augusti 2010 kl. 20:42

  Göran, jag jobbar inte i branchen, förstår inte varför du tror det..

  Det finns många tankar som avser detta ämne, ett moget beslut att våga göra en operation med dess risker men naturligtvis det rent estetiska resultatet och givetvis vad ett ingrepp kostar. Ett generellt ämne oberoende klinik.

  Tråkigt om du har tolkat mitt inlägg som ngt annat, respekterar din åsikt även om jag inte håller med dig då jag tycker att hela ämnet ska kunna diskuteras utan ngn censur.

  Kommer inte att skriva ngt mer om det ekonomiska.

  • Göran
   31 augusti 2010 kl. 21:09

   OK!
   Som jag förstår det så finns det inte ett fast pris utan alla får ett pris satt efter sina egna förutsättningar (på hårfronten).
   Jag tycker bara att det blir tradigt att diskutera priser vad som är dyrt och inte är ju upp till var och en.
   Jag beskriver bara min egen upplevelse sedan är det upp till var och en att göra vilken typ av ht eller vart dom vill det bryr inte jag mig om alls.
   min blogg är öppen för alla.
   Fortsätt med era inlägg så skall jag svara efter bästa förmåga.
   MVH
   Göran

 7. Staffan
  04 september 2010 kl. 9:47

  Göran, du ser minst 10 år yngre ut.

  • Göran
   05 september 2010 kl. 21:01

   Tack! tänk att håret gör så mycket.
   Ha det
   mvh
   Göran

 8. iman
  13 september 2010 kl. 8:53

  hej göran de va ett tag sen jag inne på din sida.. ser att du har lagt upp nya bilder och blev väldigt glad. som jag förstår så e du ganska nöjd och de e de viktigaste av allt men göran jag tittar på dina bilder från 7de månaden och nu så tycker jag inte att de e större skilnad. jag kanske har fel . jag e själv snart i 7de månaden och ser ut som du gör och de e jag ju inte nöjd med. men de kanske ändras för mig. jag känner ju att de inte kommer bli mycket tätare men man kan ju hoppas att de blir för de va ju de som jag och ilter kom över ens om. men en sak har man ju fått lära sig under dom här månaderna att de tar tid. haha. sen en annan sak som jag har sagt innan e att jag e själv frisör och driver en företag med några anställda och alla som och ingen ser ju att jag har gjort någon ingräpp så sätt måste jag säga att de finns ingen sätt idag som e lika efektiv som ilter. sen jag jag kunder som jag klipper som har gjort samma htp hos ilte som e sjukt nöjda och inga är i nacken.. ta väl hand om ditt hår nu hoppas att den nya htp går bra..

 9. markus
  29 september 2010 kl. 21:29

  Hej Göran!

  Jag brukar kolla in här ibland men det verkar inte hända mkt här längre vilket jag tycker är synd. Har du gjort din nya HT? Du skrev i ett tidigare inlägg att du skulle lägga upp bilder på när du är ”kortsnaggad” i samband med den nya HT för att kunna jämföra mot utgångspunkten du hade i juli 09. Kommer du lägg upp sånna bilder? Skulle vara intressant. Jag går funderar vidare på om HT är ngt för mig och känner mer och mer att det känns rätt. Jag vill helst bara gör en operation så jag väntar lite till så att jag har tappat tillräckligt för att kunna fylla maximalt. Tycker du jag tänker rätt ef Tack för en grym blogg!

  Mvh Markus

 10. markus
  29 september 2010 kl. 21:29

  Hej Göran!

  Jag brukar kolla in här ibland men det verkar inte hända mkt här längre vilket jag tycker är synd. Har du gjort din nya HT? Du skrev i ett tidigare inlägg att du skulle lägga upp bilder på när du är ”kortsnaggad” i samband med den nya HT för att kunna jämföra mot utgångspunkten du hade i juli 09. Kommer du lägg upp sånna bilder? Skulle vara intressant. Jag går funderar vidare på om HT är ngt för mig och känner mer och mer att det känns rätt. Jag vill helst bara gör en operation så jag väntar lite till så att jag har tappat tillräckligt för att kunna fylla maximalt. Tycker du jag tänker rätt efter dina erfarenheter? Tack för en grym blogg!

  Mvh Markus

  • Göran
   01 oktober 2010 kl. 12:09

   Hej Markus!
   Jag går i väntan på min operation jag blev tvungen att boka av så vi siktar på operation i november.
   Bilder kommer givetvis att publiceras då.
   MVH
   Göran

  • Göran
   01 oktober 2010 kl. 12:15

   sorry jag missade att svara på din fråga.
   jag tycker nog att man inte bör vänta ”tills man tappat klart” det måste vara mycket svårt att siga hur mycket hår som kommer att tappas och på hur lång tid.
   Dessutom så känns det som om det rent ekonomiskt är fördelaktigare att dela upp på två operationer om det nu skulle behövas.

   Lycka till
   mvh
   Göran

 11. 18 oktober 2010 kl. 20:02

  Tja,

  Kul för dig. Gjorde min HT i februari och det har blivit fantastiks bra. Jga är så jävla nöjd. Det är en obeskrivlig känsla. Hur länge dröjer det tills man ser 100% resultat? Det ser fantastiskt bra ut redan allt annat är en bonus =;) Jag har inte valt att berätta för alla dvs skylta med att jag har gjort en HT men om folk frågar så är jag ärlig och berättar. Många på jobbet tittar lite förvånad ibland. Istället för att det ska se mig i ögonen när de pratar med mig så tittar de på håret dvs lyfter blicken mot håret. En utav de som inte har så mkt hår brukade retas och han sa ”män utan lugg kan inte ett dugg” men nog fan har han tystats ner. Han är nog lite avundsjuk har jag hört. För min del blir det inte flera HT nu men kan tänka mig att rekommendera andra att göra det. Varför må dåligt när det finns hjälp där ute. På senare tid märker jag även på mig själv dvs min självkänsla att jag är tillbaka till ”det jag var en gång”. Nice to be back, prova du också =;)

  • Göran
   21 oktober 2010 kl. 21:28

   Grymt Ludde 100% har du efter ett år men jag kände precis som du efter sex månader (allt annat är bonus) men du skall veta att när du är på 8månader och ser tillbaka på 6månader så kommer du tycka att du var tunnhårig på sex månader (som du är nöjd med nu)
   Kanon kul att du känner dig nöjd Grattis!!

   mvh
   Göran

 12. markus
  21 november 2010 kl. 22:43

  Hej Göran!

  Jag kollar in här ibland men det verkar ha minskat med inlägg vilket ju är tråkigt. Hur som helst, hur gick din andra HT? Lika smärtfritt som den första? Planerar du att lägga in bilder i samma takt som efter den förra HT:n eller mer sällan? Tack för en bra blogg!

  /Markus

 13. Gäst
  03 februari 2011 kl. 7:29

  Hej. Jag har gjort en ht hos ilter och kan berätta att till skillnad från andras resa såg jag inget resultat efter det första 6 månaderna annat än enstaka strån som växt upp. Sen har det bara stått stilla. Jag har följt alla instruktioner och skött mig exemplariskt. Jag var t.o.m. extra nogrann med just sovkudden och dusch. Ingen har märkt att jag gjort en ht varken ärr eller tillväxt. Det nalkas nu återkoll.

  Efter att ha läst i forumet på cint.se om varningar om en liknande ht hos ilter där patienten nekades investeringsgarantin är jag rädd att samma skulle hända mig. I och med det missnöjda resultatet har ångesten kommit tillbaka och förstärkts ännu mer av oron för en strid vid återkollen. Jag vill ha min utväxt.

  Det här sätter mig i en sits där jag är väldigt tveksam till allt jag läser. Jag har själv reagerat över en del inlägg som nästan låter som en tv reklam, men en annan del av mig fortsätter hoppas att bloggen är opartisk. Jag förstår andras misstankar, eftersom bloggar är ett modernt trick för goda sökmotorplaceringar och Ilters hemsida innehåller redan alla andra sökmotortricks från senaste rön om marknadsföring på nätet.

  Men om allt är vad det bör vara, så är jag tacksam för att bloggen finns. För övrigt kändes operationen bra, Ilter var mkt trevlig. Ingen klåda eller finnar under resan bara känselbortfall några månader som sen förvann. Hoppas nu återkollen hos Ilter blir betryggande.

  • Göran
   05 februari 2011 kl. 17:08

   Hej,
   Trist att det inte hänt något än, men jag tror att du kan vara lugn jag har hört andra med samma storry som du men tillslut så har det börjat att växa.
   Jag kan ju ge amatör teorier, men det är bättre att jag är tyst och att Dr. Ilter förklarar på ditt återbesök.
   Jag kan försäkra dig om att denna blogg inte är någon dåld reklam hade nu jag inte varit nöjd så hade det stått här och då hade det inte varit så bra reklam, nu är jag nöjd med båda mina ht och jag har gjort båda på Ilter Clinic så därför kanske det känns partiskt ibland.
   Lycka till Jag håller tummarna!

   Göran

 14. markus
  11 februari 2011 kl. 8:02

  Hej Göran!

  Jag har följt bloggen sporadiskt under sart ett års til och tyckt det varit kul att se hur det gått för dig. Bilderna du lagt upp tycker jag har klart varit uppmuntrande men när jag nu såg videon du lagt upp tvekade jag verkligen. Jag förstår att du haft mössa på dig och att det förstör frisyren med det gör ju vind ute också, för jag gillade verkligen inte vad jag såg. Några hårstrån som stack upp som ser ut att vara omöjligt att göra ngn typ av respektabel frisyr. Sen rakar dem av dig håret och plötsligt såg du ju välvårdan ut och i mitt tycke mkt bättre. Jag hoppas verkligen HT2 gör att det ser bättre ut orakad och att en video kanske inte vore dumt senare då jag fick en helt annan uppfattning om hur du eg ser ut.

  Tycker du har en spännande blogg och jag hoppas att det går framåt på hårfronten!

  /Markus

 15. 08 april 2013 kl. 12:40

  Jag kände att håret har growen sedan förra 10 månaden och kan vara det är på grund av hårtransplantation.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: