+3 veckor

Idag har det gått tre veckor sedan min hårtransplantation nu har flera hårsäcksgrupper gått i vilofas. Jag har fortfarand kvar ett tydligt lägre hårfäste men det börjar att tunnas ut.Det känns lite trist men jag tror att det är pga. att jag och min omgivning är fokuserad på mitt hår och  pratar om just detta.Man det är ok det är ju jag själv som valt att gå ut med detta, kul blir det igen när håret börjar att växa.Och jag visste faktist att jag skulle tappa håret igen det var alla på Ilter clinic tydliga med att berätta.

Jag pratade med min bror idag och han trodde att jag skulle ha ca 7cm hår över hela huvudet vid det här laget och jag tror att det är den tron många har, att allt går fort och att det är klart på ett par dagar inte att det tar upp till ett år innan allt är klart. Jag visste inte hur komplicerad en hårsäck var innan allt detta, hår var något som jag tog för givet,antingen hade man det eller inte.Och allt detta med dyra fina schampon trodde jag var humbug, bra om man hade långt hår men inte något för mig det fick bli bra med sportdusch eller vad som.Jag kommer i fortsättningen att ta bättre vara på mitt hår och se till att det får all näring som behövs.

Överkännsligheten i givar och mottagarområdet som jag upplevde i V2 är helt borta nu och känseln är helt normal på hela hjässan precis som innan operationen.

Jag fortsätter med att behandla med Rogaine morgon och kväll jag berörs inte negativt av det, så jag fortsätter att använda det i mina vanliga morgon och kvälls rutiner.

Känslan i hårbotten på mottagar området är som om jag vore torr, så är inte fallet utan det är bara skinnet som är lite ojämt detta kommer att försvinna helt med tiden.

IMG_6003

 IMG_6001

 

 

 

 

 

 

 IMG_5998IMG_5999

 

 

 

 

 

 

 IMG_5997IMG_5995

  1. Jonas
    18 november 2009 kl. 17:24

    Trevlig blogg!

    Syntes det mycket av operationen vid den här tidpunkten? Eller ”måste” man fortfarande bära huvudonad? Anledningen till att jag undrar är främst att det är vanligt att man tar 3 veckors semester och om man opererar sig i början av semestern ser det kanske ok ut när man kommer tillbaka, utan att det märks i allt för hög grad att man genomgått en operation.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: