8,5månader

Så nu har det snart gått 9 månader och jag har snart uppnått fullgått resultat. enligt kliniken skulle det ta mellan 9 och 12 månader efter operation. Jag känner när jag drar fingrarna igenom mottagar området att jag fått ganska mycket hår.

Ni får ursäkta att jag är så långhårig  men mitt hår växer grymt fort om jag skall se bra ut så måste jag klippa mig var 4 vecka och jag är inte riktigt van med att ha sådana problem.Troligtvis blir det väl lite tätare nu de sista månaderna och jag ser ju tydligt nu mitt hårfäste som ser helt naturligt ut.Jag känner mig grymt nöjd.

Jag tänker sällan på att jag gjort en ht och jag tror att det hjälper mot den rastlösheten som jag hört att en del upplever i sin väntan på att håret skall börja växa.

Tack för alla kommentarer det är otroligt roligt att det är så många som är intresserade av detta  TACK !

 1. flint
  04 april 2010 kl. 12:58

  Jätteintressant med din blogg, och framför allt kul med nya bilder! Kan du till nästa gång ta lite närmare så man ser hårbotten?

  Tack för denna blogg.

 2. Göran
  04 april 2010 kl. 20:04

  Absolut det ska jag göra. Håller på och lägger upp en film på Youtube som kommer att länkas från denna sida. Där kommer man kunna se hårbotten tydligt (både givar & mottagarområdet).

 3. Iman
  06 april 2010 kl. 10:21

  Hej Göran!!
  Jag e inte den som brukar klaga men rätta mig om jag har fel..Men jag tycker att de ser veldigt glest utt!! För jag har själv planterart 3000 hårsäck grypper och blir lite orlig att de ska se lita tunt utt som de gör på dej sen vet jag att du ´har gjort de på en större ytta än vad jag har gjort de på men man börjar ju undre. Misförstå mig rätt nu jag klagar inte på nåt jag bara undra av rent orolighet för mitt eget skull!!!
  Tack för att du finns!!!

  • Göran
   06 april 2010 kl. 15:36

   Hej Iman
   Jag tycker inte att du skall oroa dig du vet väl att man blir tunnhårig av det Haha!
   Nä skämt åtsido jag vet att det ser lite flygit ut och det beror på att jag har helt nytvättat hår och dessutom är bilderna tagna i sol ljus och de andra är tagna inomhus.
   Jag skall gå och klippa mig i veckan så lägger jag ut de bilderna också.
   PS jag tar inte illa upp alls det är bra att ni är ärliga DS
   Det är precis såhär jag vill att denna blogg skall fungera med äkta bilder och äkta upplevelser både ifrån er och mig.

   TACK!
   mvh
   Göran

 4. Thinning
  06 april 2010 kl. 13:12

  Hej Göran!
  Funderar själv på ett liknande ingrepp. Men börjar tveka när jag ser 8,5 månadsbilderna. Du skriver själv att du inte hunnit klippa dig och jag känner igen mig i känslan. Håret känns lite flygigt och man känner sig några år äldre än vanligt. Sen klipper man sig lite kortare och man känner sig fräschare och sportigare igen. Skulle du kunna ta några nya bilder efter att du har klippt dig. Så himla tätt behöver det väl inte vara men det ska ju se bra ut. Så som vid 22 veckor och 7 månader. Tack för en bra blogg och allt arbete du lägger ner på den!

  • Göran
   06 april 2010 kl. 15:38

   Tack Thinning!
   Kolla mitt svar till Iman det går till dig med.
   mvh
   Göran

 5. Markus
  06 april 2010 kl. 13:59

  Hej!

  Jag känner precis samma sak som Iman skrev i nuläget men hoppas att dem sista månaderna ska förtäta ytterligare så att jag själv känner att det är värt pengarna att göra en HT. På IMG_6067 ser man ju nästan hela skalpen med lite hårstrån ovanpå medans på andra bilder ser det ut att finnsa endel hår. Kan det vara så att att det ser tunnare ut nu när håret är längre eller är det ljuset som spelar roll? Jag tyckte tex att bilderna redan efter 10 dagar innan Göran tappade håret såg väldigt lovande ut. Jag tycker själv det är en jobbig process att tappa håret och hoppas därför att så många som möjligt kan få hjälp.

  /Markus

  • Göran
   06 april 2010 kl. 15:39

   Jag tar några nya bilder när jag klippt mig så får vi se vad ni tycker:-)

 6. Iman
  07 april 2010 kl. 10:58

  Hej igen!!!

 7. Iman
  07 april 2010 kl. 11:56

  Hej iegn!!
  Jag e själv frisör och klipper två personer som har gjort samma behandling som oss och jag har sätt att dom har ibland fått tunnare hår. Så ringde jag till ilter och frågade hur de kommer sig att de blir så ibland och dom att man ser tunhårigare utt ..svaret va ganska lågiskt… vissa hårsäksgrupper går in i en ny vilofas och de e därför man säger att de färdiga resultatet syns först efter 12 månader..Har idag klippt en kund som för fyra månader sen såg riktigt tun hårig utt men nu har de gått 13 månader eftar hans operation och de ser riktigt bra utt.. Så jag tror att de kan vara samma sak som vi ser på dej Göran.
  Eller vad tror du själv??

  • Göran
   08 april 2010 kl. 7:08

   Jo så kan det vara jag minns att Dr Ilter sa något om det på mitt senaste besök.
   Det är inte något som jag beskymrar mig för, jag vet att allt är bättre än innan och det är bara naturligt att håret låssnar och kommer igen och det är där vi som är tunnhåriga får problem.
   Våra hårsäcksgrupper som har manliga könshormon (Testosteron) får inte signalen att börja växa efter vilofas, Det gäller då inte de hårsäcksgrupper som växer på sidorna och i nacken
   och de är dom som transplanteras.
   mvh
   Göran

   • Johan
    13 april 2010 kl. 1:11

    Vad menar du med att det är naturligt att håret lossnar i nån slags vilofas?? Detta har jag aldrig varit med om. Tappar man håret en gång om året då eller?? Fattar inte vad du menar

   • Göran
    15 april 2010 kl. 22:18

    Jag vet inte vilken tidsintervall det är, men du har säkert märkt att det ofta blir hår i avloppssilen i badkaret det betyder inte att man håller på att bli flintis.
    utan att man tappar hår som sedan växer igen.
    mvh
    Göran

 8. Tommy
  08 april 2010 kl. 19:38

  kul blogg Göran. med tankte på ditt senaste svar gällande testosteron till hårsäckarna borde väl innebära att propecia fungerar!?

  • Göran
   12 april 2010 kl. 19:07

   Ja det kanske det gör men när jag var på en konsultation förut så fick jag höra att en av biverkningarna kan vara impotens jag tyckte inte att det lät så lockande så jag har inte provat.

 9. Iman
  19 april 2010 kl. 14:50

  Hej Göran!!
  Hoppas att du har de bra!!!! Nu har de gått 8 veckor sen jag gjorde htp och jag måste säga att jag e väldigt rött på motagar partierna och de kliar väldigt mycke blir tokigt ibland så jag ringde ilter och frågade om de gjorde nåt om jag kliade lite på de och dom sa att inte gjorde nåt..men du skrev på någon av dina sidor att inte va bra att dra handen i genom håret!! vet du nåt som dom inte vet som kan vara bra för mig att veta??? hur har de gått annars har du klipt dej för att ta nya bilder ?? fan man dör ju av nyfikenhet!!!
  tack för att du orkar med alla våran jobbiga fråger!!

  • Göran
   20 april 2010 kl. 17:48

   Hej Iman!

   Nej Jag har inte varit och klippt mig än nu är jag ruggit långhårig ser ricktigt risigt ut jag skall försöka att ordna med frisör i veckan.
   Jag minns att det kliade som faan men jag tänkte bara att det är för att det läker så fint, jag brukade spraya på lite aloevera när det kliade det var skönt.
   Rodnaden kommer att sitta kvar jag hade fortfarande rodnad kvar vid 5månader. så det tar lite tid men det är snart sommar och då får man ändå lite färg i hårbotten.
   Jag lägger ut nya bilder i nästa vecka.

   Lycka till!

   MVH
   Göran

 10. Erik
  01 maj 2010 kl. 2:29

  Du är inte så aktiv med bloggen längre Göran, när kommer bilderna in med din nya frisyr ?
  Mvh. Erik

  • Göran
   03 maj 2010 kl. 20:06

   Jag är inne och kollar några ggr i veckan om det kommit några kommentarer, men så länge det inte är några nya kommentarer så blir det bara en gång i månaden som jag skriver.

   mvh Göran

 11. markus
  03 maj 2010 kl. 11:55

  Hej Göran!

  Har du klippt dig så att du kan lägga ut lite nya bilder? Tycker du att det fortfarande kommer mer hår eller att det håret som du nu har blir tjockare?

  Mvh Markus

  • Göran
   03 maj 2010 kl. 20:03

   Ja det blir tjockare hela tiden, jag skall ta och lägga upp de senaste bilderna snarast jag kommer hem på torsdag då kan jag ordna med det.
   mvh
   Göran

   • markus
    10 maj 2010 kl. 14:37

    Hej Göran! Hur gick det med bilderna?
    /Markus

 12. Sture
  05 maj 2010 kl. 9:57

  Hej
  Ramlade in här av en händelse och har inte läst allt på bloggen. Tänkte bara fråga helt spontant om det är så att metoden fungerar även för den som vill ”tjocka till” sitt begynnande glesa hår genom att flytta hårsäckar till det glesare området uppe på hjässan?
  Mvh
  Sture

  • Göran
   07 maj 2010 kl. 16:12

   Hej Sture
   Ja det går aldeles utmärkt att göra flera mindre operationer. det skulle jag själv gjort om jag bara vetat om denna metod.
   Mitt råd till dig är att gå på en konsultation på kliniken så får du svar på dina frågor och Dr ilter får en möjlighet att titta på dig.
   mvh
   Göran

 13. Kjell
  08 maj 2010 kl. 8:38

  Hej Göran,

  Kul att du vill dela med dig av din erfarenhet.

  Nu skall jag vara väldigt negativ.
  Jämför man dina ”före bilder” med de sista bilderna du har lagt ut, så tycker jag att den ända skillnaden att på de sista bilderna har du låtit håret växa och rufsat till det lite och kammat fram det. Att det skulle vara någon större skillnad är för mig en gåta att du tycker…
  Bilderna från tex Dag 8 ser riktigt lovande ut, men de har enligt mig ingen liknelse med vad vi ser på dina senaste bilder.
  Jag hoppas jag har fel men för jag skall tro det så behöver jag verkligen se lite fler ”före” och ”efter” bilder. Gärna ”efter bilder” med samma hårlängd som ”före” bilderna för att riktigt kunna jämföra.
  Jag vill väl säga att den hårtyp du har är nog inte den lättaste hårtypen för att dölja kala partier. Oftast när man gör reklam för lyckade hårtransplantationer är det en hårtyp som visar män med kraftigare och mer vågigt hår, för att på det sättet dölja mindre bra transplantationer, men för dig (för mig) som har ett tunt hår blir det oftast väldigt svårt att bara rufsa till håret för att dölja kala partier för det är spikrakt och tunt…

  Mvh
  //Kjell

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 14:26

   Hej Kjell
   Men jag gör inte denna blogg för att det skall bli säljande för och efter bilder det trodde jag att jag gjort klart.
   skulle så vara fallet så skulle jag gå till en fotograf en gång i månaden och säga att han skulle ta några ruggit bra bilder till bloggen där det inte syndes så mycket hjässa.
   nu sitter jag i mitt arbetsrum med en liten kompakt kamera i ena handen.
   Om bu tycker att resultatet är dåligt så skiter jag faktist i det det är ju inte du som behöver gå omkring med min frilla hela dagarna.
   Jag är nöjd och det är det som räknas sedan har jag valt att informera andra om denna teknik som jag tycker är fantastisk.Detta gör jag genom denna blogg.

   MVH
   Göran

 14. Howard
  08 maj 2010 kl. 20:04

  Hej,
  Tack för bra blogg med informativa bilder.
  Nu har det väl snart gått nästan 10 månader sedan ditt ingrepp om jag inte tänker fel? Kan du uppskatta hur många procent av de transplanterade hårsäckarna som har vaknat till liv nu? Är det cirka 80% eller vilket procent-tal?

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 13:59

   ja ca 80 % stämmer nog

 15. Erik
  10 maj 2010 kl. 17:29

  Dessa bilder lades upp för över 1 månad sen och fortfarande har vi inte sett bilder på efter ditt frisörbesök. Så var det med uppdatering 1 gång i månaden

 16. Larsa
  11 maj 2010 kl. 23:02

  Ja var hos Ilter i December, han ville inte göra håret tjockare på hjässan, utan endast sätta lite där fram samt i kronan, ca 1200 Fue, vilket ja tyckte va på tok för lite, känner mer allt eller inget inför ett sånt här ingrepp, blir det kass får man väl bara raka sig sen. Så jag kommer åka utomlands och göra en större Fue där de lämnar kvar en bit av follicen i givarområdet så att man kan göra om ingreppet flera gånger. Så vill man ha det som man vill får man tyvärr gå utanför sveriges gränser. jag har kollat hundratals kirurger

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 13:58

   Ja det är ditt val själv, skulle jag inte våga
   Jag känner igen mig i din upplevelse jag undrade om verligen 2500 hs grupper skulle räcka jag var ju nästan helt kal
   men jag litade på Dr.Ilter och det är jag glad för idag jag tycker att jag har absolut tillräckligt med hår.och dessutom kostade det inte lika mycket pengar för mig.
   Jag tycker snarare att det tyder på yrkes stålthet och heder att inte bara sälja in en massa hs grupper om det inte behövs.

   Lycka till

   mvh
   Göran

 17. 13 maj 2010 kl. 20:21

  Hej Göran,
  Kul att se dina bilder och din utveckling. Själv gjorde jag min HT i februari och jag har nog konstigt nog aldrig tappat håret efter HTen. Det växer precis som du säger hela tiden och det kliar ganska mkt ibland. Visst jag tappasde lite hårstrån i början men jag har klippt mig för första gången nu och även där jag gjorde HT. Som sagt jag gjorde min HT i februari och jag är så jävla glad när jag tittar i spegeln för att jag ser något jag känner igen och något jag trivs med. Redan nu tycker jag att det ser jävligt bra ut fast det är så kort tid sedan jag gjorde min HT. Hur länge till fortsätter det komma ut nya hårstrån?

  MVH/
  Ludde

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 13:51

   Det har nu gått 11månader sedan min HT och det kommer fortfarande nya strån det känns så iallafall jag har inte räknat;-)

   Lycka till!!
   MVH
   Göran

 18. 14 maj 2010 kl. 11:50

  Otroligt värdefull info!
  mkt läsvärt och faktaspäckat

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 13:48

   Tackar kul att du uppskattar bloggen
   mvh
   Göran

 19. iman
  16 maj 2010 kl. 21:43

  hej göran!!

  hur går de kommer bilderna snart eller ??
  de har gått ett tag sen du sa att på torsdag kommer nya bilder!!

  • Göran
   17 maj 2010 kl. 13:47

   jag har hft lite strul med datorn men nu är det igång igen

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: