4 veckor

Jag märker att många av de transplanterade hårsäcksgrupperna har gått i vilofas nu, håret har tunnats ut lite sedan förra veckan.

Hårbotten känns i det närmaste normal men det kan klia lite ibland och upplevas lite torrt. Jag känner nu tydligt skillnaden på hårkvalitet från innan ht1 det hår som växer nu har en frisk och kraftig kvalitet inte alls det baby fjun som jag hade innan. Jag tror att man inte skall stirra sig blind på täthet direkt efter operation utan ha lite is i magen och låta håret komma igång och finna sig i sin nya plats i lugn o ro. En sak har jag lärt mig med när man vill förändra sin kropp ”Man får inte ha för bråttom” resultaten kommer inte över en natt eller en vecka det spelar ingen roll om man vill gå ner i vikt eller få nytt hår, det finns oftast en orsak till att kroppen sagt ifrån och resultatet efter många års miss skötsel kan inte fixas över en natt. När det gäller vikt nedgång så tror jag att de flesta är med mig,men kanske inte när det gäller håret, låt mig förklara.

Jag tror att det är viktigt att ransaka sig själv och titta på sin livssituation inte bara skylla på ärffligt håravfall, gå till en kirurg och tro att han skall lösa allt med lilla kniven, utan låt han hjälpa en bit på vägen istället och sedan göra det ni själva vad ni kan för att hjälpa era kroppar till det resultat som ni vill uppnå. det är t.ex. dokumenterat att tunnhårighet och stress går hand i hand, likaså en sådan enkel sak som schampo det är inte bra för håret att använda dusch tvål typ wash and go i håret alltid. Kosta på er iställer ett bra schampo och en burk med vitamin E,Zink stressa av lite och varför inte massera hårbotten en gång i veckan så skall ni se att det händer saker på hårfronten också.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 1. Robban
  25 januari 2011 kl. 19:57

  Hej Göran!

  Håret börjar ju se bra ut!
  Läste ditt inlägg och undrar om det du nämnde angående shampon. Hur vet man vilka shampon som är bra för håret och vilka som inte är det? Du nämnde även tidigare att du inte använder Propecia och inte heller Rogaine. Finns det inte risk att du tappar ännu mer hår??

  /Robban

  • Göran
   01 februari 2011 kl. 18:40

   Vet inte, men tappar jag mer så får jag väl fixa det då sm det ser ut nu så kommer jag inte behöva några fler ht.
   mitt tips är att du pratar med din frisör om shampo det är från person till person. vilket som passar bäst.
   mvh
   Göran

 2. tjenix!
  31 januari 2011 kl. 19:43

  det undrar jag också över. Har du kört med sådant innan, rogainet etc? Den frillan du har nu ser bra ut, bättre med det korta. Men du har du färgat håret eller? Det ser så mörkt ut

  • Göran
   01 februari 2011 kl. 18:42

   Nej, jag har inte färgat håretbilder läggs ut i morgon
   mvh
   Göran

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: